Наско и ВанЯ се завърнаха от Куба

След 12-дневен престой на обучение в Куба, и с 4-часови ежедневни репетиции Наско и Ваня се завърнаха в София, заредени с енергия от тропическото, карибско слънце и атмосфера (Наско се бели в момента :)) и изпълнени с нови знания за салса, афро кюбан денс, кубински сон и румба - както практически, така и теоритически и готови да ги споделят със своите ученици. По-голямата част от престоят им беше в Сантяго де Куба - културната столица на Куба, където все още може да се усети чистия, натурален кубиснки дух, както в хората, така и по улиците. И разбира се, не на последно място, да не забравяме, че това е родния край на кубинския сон, който стои в основата на много популярни в днешно време стилове салса. След Сантяго де Куба и 2-часов полет, престоят им продължи в Хавана - емблематичния град на Куба. И на двете места те посещаваха уроци по сон, румба - която включва в себе си guaguancó, yambú и columbia (държим да отбележим, че това не е колумбииския стил салса, а един от трите танца, включени под общото наименование кубинска румба) и афро кюбан денс - chango, elegua, oya, yemaya, ochun ...
Очаквайте много снимки и видео клипове от Сантяго де Куба, Хаванa и Кайо Ларго.

Искаме да поздравим всички наши приятели и ученици с Великденските празници. Бъдете живи и здрави, много обичани и щастливи!

Очакваме с нетърпение да се видим отново в залата и да споделим с вас новите си познания по обичаните от всички нас танци.

И ви напомняме, че от 17 април настъпват следните промени в грaфика:
- Групата, с начален час 21.00, вторник и четвъртък, се премества от 20.00 ч. в същите дни
- Групата с начален час 20.00, понеделник и сряда, се премества от 19.00 ч. в същите дни
- От 18 април започва нова начинаеща група всеки понеделник и сряда от 20.00 ч.

БългарскиEnglishFrenchDeutchItalianРускийEspaniol