ИНСТРУКТОРИ
Христо Станилов/Айкидо клуб Чо

Христо Станилов 1 Дан Традиционно Айкидо – школа по Айкидо и бойни изкуства „Чоуа“.

Интересът му към Айкидо се заражда още в детската школа на клуба през 2003г., под ръководството на Сенсей Николай Коев 4ти Дан и Александър Буюклиев 4ти дан. Участва в множество семинари и лагери в страната и чужбина,  през годините за повишаване на личната си квалификация, както и във всички 8 ежегодни издания на Айкидо Демонстрация на Приятелството – едно от най-големите  събития, посветени на Айкидо и основателите му в България. Защитава черният си пояс и правото да преподава традиционно Айкидо пред Сенсей Георги Зарков Георгиев 5ти Дан през 2013г. По настоящем студент в Технически Университет София и инструктор в СК „Чоуа“.

За клуба
Спортен клуб „Чоуа“ е основан през 2001 година и към момента е един от най-големите клубове по бойни изкуства наброяващ над 200 практикуващи в повече от 10 зали в цяла София. Клубът е редовен организатор  и  участник  на  множество  национални  и  международни  семинари  и  демонстрации  по Айкидо целящи популяризирането и разпространението на това бойно изкуство в България. Инструкторите в клуба са редовни членове на Такемусу Айкидо Асоциация – България.

Цел
Целта на работа на клуба е разпространяването и популяризирането на Традиционно Айкидо, такова каквото е преподавано от създателя му – Морихей Уешиба Сенсей в неговото Доджо в Иуама, Япония, достигнало до нас от Георги Зарков Сенсей.

Име
В превод на български „Чоуа“ означава Помирение. Основателят на клуба Ивайло Драганов разказваше:
        “…Исках името на клуба да отразява моето разбиране за АЙКИДО. Опитвам се да възпитавам моите ученици в духа на завета на Основателя: всички човешки същества практикувайки Айкидо да заживеят в един по-добър свят по между си…..”.

Възрастови групи
Заниманията в клуба са разделени на четири възрастови групи – Бейби, деца, тинейджъри и големи. В Бейби групата са децата от 4 до 6 години, при децата тренират 7 – 12 годишните, в тинейджърската група попадат младежите и девойките между 12 и 15 години, а при големите са всички останали съхранили в себе си младият дух  на откриватели и готови да се потопят в света на Айкидо по всяко време.

 

БългарскиEnglishFrenchDeutchItalianРускийEspaniol